Grunderna i Personlig Lån

Posted on 18.12.2017 in Grunderna i Personlig Lån by

Personliga lån är en av många typer av lån som du kan låna från en bank. Dessa lån är vanligtvis allmänt ändamål lån som du kan använda på din diskretion för saker som att konsolidera skuld eller betala för en oväntad utgift eller små projekt hem förbättring. Personliga lån är ofta svårare att få och har strikta behörighetskrav. Om du funderar på att låna ett personligt lån, här är några saker som du vet.
Det innebär att lånet inte kräver att du att använda en tillgång som säkerhet. Om du standard på ett personligt lån, långivaren inte kan automatiskt ta en bit av din egendom som betalning för lånet. Detta är en av anledningarna till personliga lån är svårare att få. Långivaren inte har någon tillgång att ta vara på om du inte kan göra betalningar lån längre. Även om långivaren inte kan automatiskt ta ditt hus eller bil, kan det ta andra samling åtgärder. Detta inkluderar rapportering av sena betalningar till kreditbyråer, anlita en inkassobyrå, och att lämna in en stämningsansökan mot dig.

Personliga lån har en fast belopp.

 

Till skillnad från ett kreditkort, personliga lån är en en – gång-lån. Du kan inte låna från lånet under och över det sätt som du kan med en revolving credit card balans. Betalningar mot lånet minska balansen, men som inte öppnar upp tillgängliga kredit som du kan låna igen.

När du betalar av lånet, kontot är stängt. Om du behöver låna igen, måste du ansöka på nytt.

Personliga lån brukar ha fast ränta.
Räntan är låst och inte en förändring för livet för lånet. Som lånebelopp, räntor på personliga lån är baserad på rating. I allmänhet, ju bättre din kredit värdering, desto lägre ränta. Lägre räntor är perfekt eftersom det innebär att du betalar en lägre kostnad för att låna lån. Några personliga lån har en rörlig ränta som regelbundet ändras. Nackdelen med rörlig ränta är att dina betalningar kan fluktuera som din kurs förändringar som gör det svårare att göra en budget för dina lån betalningar

Att ha en öppen lån kan påverka din förmåga att få godkänt för ett annat kreditkort och lån. Observera att vissa lån har en förskottsbetalning påföljd som tar ut en avgift för att betala av ditt lån tidigt.

Personliga lån att påverka din kredit värdering.
De flesta långivare rapport ditt lån kontouppgifter till kreditbyråer. . Allt från att ansöka om ett lån (vilket innebär att en ny utredning på din kredit rapport) till hur snabbt du gör betalningar som kommer att påverka din kredit. Nyckeln till att bibehålla en god kredit värdering är att göra dina lån betalningar i tid varje månad.

Se upp för bedrägerier.
Se upp för bedragare, särskilt om du är shopping för en långivare som kommer att godkänna dig med en dålig kredit historia. Undvika alla långivare som garanterar godkännande utan att kontrollera din kredit historia eller som begär att du ska skicka pengar (framför allt via banköverföring eller kontantkort) för att säkra lånet.

Att ansöka om ett Personligt Lån.
Det kan vara lättare att få ett personligt lån från en bank som du redan har ett konto med. Banken kommer förmodligen vill veta vad du ska använda pengarna till och även kan ha ett bättre lån för dina behov. Som med alla andra lån är det viktigt att välja personliga lån klokt och endast låna vad du har råd att betala tillbaka.

Please give us your valuable comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>